115
SWITCH SECTION

Slik kan du pynte høstens flotteste festbord

Mens kulda og høstmørket sakte men sikkert gjør sin entré utendørs samles stadig flere inne rundt bordet for deilig mat i kombinasjon av sosialt samvær. Ved å fremme høstens delikate farger og utnytte naturens fine materialer skal det lite til for å dekke et imponerende og stemningsfullt høstbord som gjestene sent vil glemme.

Av ABBL

Hilde Raknes Bjerkeseter

ABBL

5. oktober 2021
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211005124220769.jpeg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211005124220769.jpeg?maxwidth=900
100
0


Mens høstmørket sakte men sikkert gjør sin entré, er ingen anledning for liten til å samle kjente og kjære rundt bordet. Hvorfor ikke legge litt ekstra sjel i borddekorasjonen? Høsten bringer med seg friske oransje- og rødtoner i deilig kombinasjon med grønt, gult og lune jordfarger. Ved hjelp av naturens flotte materialer i sine delikate farger og former skal det lite til for å skape en lun og god høststemning.902
b-0TrueFalse

Elementer fra naturen

Naturen er rene skattekisten når det kommer til dekorative elementer som tar seg godt ut på spisebordet. Noe av det beste med å bruke ting direkte fra naturen, er at det er så lett tilgjengelig, og ikke minst, helt gratis! Naturelementer bidrar uten tvil til å skape en autentisk og levende høststemning. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Blomster gjør seg alltid som dekor, men er ikke like lette å oppdrive i naturen jo lengre utover høsten vi kommer. 


495
false
b-0TrueFalse
0

Har du blomster i hagen som likevel skal skjæres ned for sesongen kan det være fint å ta inn og samle sammen noen blomsterstilker. Tørkede blomster satt sammen i en bukett tar seg også godt ut. Et godt alternativ til blomsterbukett er bukett av kvister med fargerike blader, eller en bunt med strå. Husk imidlertid på at buketten ikke blir for stor slik at den forhindrer øyekontakt mellom gjestene.Av mer lave dekorasjoner kan kvister og blader danderes liggende på bordet som en girlander. Fyll gjerne på med kongler, rognebær, nøtter, pene steiner, små røtter eller mindre biter av drivved. Store høstblader eller glatte steiner med påskrift kan som en idé erstatte de mer tradisjonelle bordkortene. 


Harde og myke materialer

Gjør borddekkingen ekstra spennende ved å balansere harde og myke materialer og la kontrastene spille ut mot hverandre. De røffe naturmaterialene står i flott kontrast til glatte duker og myke servietter.

Avhengig av selve bordets toppflate kan det være både stilfullt og rent å droppe lang duk. Alternativt kan en myk bordbrikke i for eksempel flettet strå bli en flott innramming av det mer harde serviset og skape en elegant kuvert.
Fargesprakende frukt

Om man ønsker ytterligere høstfarger på bordet er det mye friskt og fargesprakende å hente i fruktskålen. Både gresskar i ulike størrelser, epler og tørkede appelsinskiver gir skikkelig høststemning med sine nydelige røde og oransje fargetoner. Også plommer og druer, med sin dype purpurfarge, kan være et delikat tilskudd på bordet.


Lunt med lys

Med et tungt mørke utendørs er levende lys på bordet inne nærmest et must for å oppnå den lune høststemningen. Høye stearinlys, kubbelys i ulike høyder eller små telys gjør alle jobben! Ikke vær redd for å kombinere ulike farger og former. 


Om været tilsier det er det lite som slår det vakre høstlyset utvendig før det går for sent mot kveld. Bordsetting i hagen eller skogkanten, med direkte forsyning av klar høstluft, utgjør en perfekt ramme for et måltid man sent vil glemme.2947
b-0TrueFalse
0


 

12
b-0TrueFalse
0


2
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211004084507577.png #FFFFFF
Les også